ΠΡΟΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Θα ήθελα να σάς ενημερώσω πως τα κείμενα αυτά απευθύνονται σε όλους όσοι επιθυμούν :

 • Να γνωρίσουν την ψυχολογία από μια άλλη οπτική γωνία
 • Να ξεφύγουν από τα τετριμμένα
 • Να αποτινάξουν από την γλώσσα τους και τη σκέψη τους τον εργαλειακό λόγο Να ανοίξουν τους ορίζοντες τους, να αφυπνιστούν
 • Να εξελιχθούν και όχι απλά να αποδεχτούν ή φιλιωθούν τον εαυτό τους


Προς αποφυγή παρεξήγησης, οφείλω να σάς πω ότι επιλέγω τη χρήση τού αρσενικού γένους

 • α) χάριν σε συντομία και
 • β) καθώς συχνά αναφέρομαι γενικά στον ψυχισμό και όχι στον άνδρα, στη γυναίκα, ή στο παιδί.
.

Σεμινάριο για την Αυτοεκτίμηση- Αυτογνωσία- Αυτοβελτίωση


«Τονώνουμε» την αυτοεκτίμηση ή την χτίζουμε;  Είναι υπαρκτή  η διάκριση ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι έχουν και σε εκείνους που δεν έχουν αυτοεκτίμηση; Είναι εμφανής ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνους που έχουν «χαμηλή»  και «υψηλή» αυτοεκτίμηση;

Τι εννοούμε όταν λέμε αυτοεκτίμηση; Πώς βελτιώνουμε τον εαυτό μας; Πως  παγιδευόμαστε; Πότε φρενάρουμε τη διαδικασία γνωριμίας και εξέλιξης τού εαυτού μας;  Σε αυτές και άλλες ερωτήσεις, το σεμινάριο αυτό δίνει απαντήσεις καθώς και  πρακτικές, εξατομικευμένες συμβουλές, άμεσα εφαρμόσιμες για το χτίσιμο της ορθής και έμμετρης εκτίμησης και εμπιστοσύνης του εαυτού σας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε :

Τολμηρούς και ανήσυχους ενήλικες οι οποίοι αμφιταλαντεύεσθε αν «έχετε»  ή όχι αυτοεκτίμηση, αναζητάτε τρόπους να την «τονώσετε», να διατηρήσετε μια σταθερή εικόνα για τον εαυτό τους, παγιδεύεστε συχνά ανάμεσα σε αυτό που φοβάστε ότι είστε και σε εκείνο όπου θα θέλατε να είστε.

Στόχοι  αυτού του σεμιναρίου:

 1. Να μάθετε τι είναι η αυτοεκτίμηση και πώς την κατακτάτε.
 2. Να αποσαφηνιστούν οι όροι «χαμηλή», «υψηλή» κλπ που σάς συγχέουν ή σάς δημιουργούν την ανάγκη τού να κατατάξετε τον εαυτό σας σε μια κατηγορία.
 3. Να ανακαλύψετε τα δικά σας προσωπικά εμπόδια, εκείνα που -ερήμήν σας- θέτει ο ίδιος σας ο χαρακτήρας ενάντια στην εξέλιξη σας.
 4. Να μάθετε να ενεργοποιείται και αξιοποιείται ορθώς την αμφισβήτηση του εαυτού σας.
 5. Να βρείτε το ευθυτενές βάδισμα που σάς ταιριάζει και το απρόσκοπτο χαμόγελο

Καινοτομίες τού σεμιναρίου:

 1. Είναι αμιγώς πρακτικό και βιωματικό.
 2. Οι ομάδες είναι μικρές, περίπου 5 μελών, προκειμένου να  δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε κάθε συμμετέχοντα να αναλύσει την περίπτωση που τον απασχολεί, να ακούσει τον εαυτό του, τις σκέψεις του, να εκφράσει υποθετικά αιτιολογικά μοντέλα, να εμβα
 3. Είναι μικρής χρονικής διάρκειας, επειδή αφενός δεν θέλουν να σάς κουράσουν και αφετέρου επειδή σέβονται το χρόνο σας,  και την επιτακτικότητα τού αιτήματος σας για την επίλυση του ζητήματος.
 4. Σάς δίνει τη δυνατότητα να απεγκλωβιστείτε από την πρώτη κιόλας συνάντηση,  καθώς διδάσκεστε άμεσα έναν άλλο τρόπο ανάγνωσης του εαυτού σας και των άλλων. Εκείνον που εμπεριέχει κριτική σκέψη. Εκείνον που βλέπει τον ψυχισμό και την ψυχική κίνηση ολιστικά. Εκείνον που πιστεύει στην αλληλεπίδραση σας και την εξέλιξη σας και όχι στην συμφιλίωση και τον συμβιβασμό.

 

Δομή και περιεχόμενο του σεμιναρίου:

1η & 2η συνάντηση

 Το κύριο μέρος της πρώτης και δεύτερης συνάντησης αφιερώνεται στις δικές σας αφηγήσεις και βιώματα τής αυτοεκτίμησής σας. 

Κατά τη διάρκεια τών διαλόγων αποσαφηνίζονται οι σχετικοί όροι και αντικαθίστανται από τους αντίστοιχους που βοηθούν άμεσα προς την αλλαγή και την εξέλιξη σας.  

Διόλου με ενδιαφέρει να ‘τονώσετε’ την αυτοεκτίμησή. Με ενδιαφέρει να μάθετε από την πρώτη συνάντηση έναν άλλο τρόπο ανάγνωσης και εμβάθυνσης στην εσωτερική σας κίνηση.

Στο τέλος των δύο πρώτων συναντήσεων παρέχονται πρακτικές συμβουλές που παραπέμπουν σε διορθωτικές κινήσεις που καλείστε να εφαρμόσετε άμεσα.

3η  συνάντηση

Η τρίτη συνάντηση είναι αφιερωμένη στον σχολιασμό, στην αξιολόγηση των αλλαγών που έχετε κατορθώσει να εφαρμόσετε, όπως επίσης και στο είδος και στο βαθμό δυσκολίας που συναντήσατε.

4η  συνάντηση

Η τέταρτη συνάντηση έχει χαρακτήρα follow up, μέσω ενός role playing.

Κατά την αφήγηση νοερών συνθηκών που ταράζουν την αντίληψη τής εικόνας σας, ο καθένας σας τοποθετείτε αυθόρμητα καλούμενος να αναγνωρίσει γρήγορα τις σκέψεις, λόγια και πράξεις του οι οποίες έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα ως συνήθεια τού παρελθόντος και να προβεί άμεσα ή με τη βοήθεια των υπόλοιπων συμμετεχόντων σε κινήσεις αυτό διόρθωσης.


Διάρκεια τού σεμιναρίου:

Η κάθε συνάντηση διαρκεί 4 ώρες, με εξαίρεση την τελευταία που διαρκεί 5 ώρες. Το διάλειμμα ή  τα διαλείμματα δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές τις ώρες

 

Τρόποι διεξαγωγής τού σεμιναρίου:

Το σεμινάριο πραγματοποιείται (α) δια ζώσης στο γραφείο μου, στο κέντρο τής Αθήνας, (β)μέσω διαδικτύου  (γ)και με τούς δύο τρόπους.


Ημερομηνίες διεξαγωγής τού σεμιναρίου:

1η συνάντηση: Πέμπτη, 27/ 6/2024, ώρα 17:00 ως 21:00

2η συνάντηση: Σάββατο, 6/7/2024, ώρα 11:00 ως 15:00

3η συνάντηση: Πέμπτη, 18/7/2024, ώρα 17:00 ως 21:00

4η συνάντηση: Σάββατο, 27/7/2024,  ώρα 10:00 ως 15:00